Årlig bloggtorka

Det här med årlig eller halvårs bloggtorka verkar vara ett återkommande fenomen. Vad har nu skett sedan sist då?

Chiliodling

Det som började så bra tog dessvärre, över en natt, nästan helt slut! För några veckor sedan (närmare bestämt 10:e Juli) så var det ett jäkla busväder under natten.
10 av 13 plantor gick åt skogen. Blåsten hade knäckt eller skadat plantorna så mycket, att det knappt fanns ett blad kvar på de som fortfarande hade stammen kvar.
3 plantor, som var kvar på gamla adressen finns kvar, visserligen små men verkar trivas i sitt miniväxthus som införskaffades för någon månad sedan.
Min kollega som också odlar chili, har nu erbjudit mig en av sina (allt för många) plantor, så för säsongen 2015 finns det nu alltså snart 4 (!) plantor som jag hoppas få frukt på. För säsong 2016 kommer det rustas bättre så att vind och regn inte kan förstöra plantorna.

Flytt

Vi har under en längre tid funderat på att skaffa ett lite större boende, då en 3:a på 84 kvm, med en tvååring och frekvent återkommande nattgäster kändes alldeles för liten. Under Januari månad, tog vi kontakt med en lokal mäklare, mest för att kolla vad vi skulle kunna få för nuvarande bostad. Detta resulterade i en annons på Hemnet och visningar började planeras in. Efter ca 3 månader var lägenheten såld. Mäklaren gjorde ett fantastiskt jobb och vi kan verkligen rekommendera MOHV som mäklarbyrå. Vi har ännu inte hittat vårt framtida boende, men har lyckats lösa ett tillfälligt boende under ca 1-2 år framöver om det skulle behövas.

Trädgård

Trädgården, och då framförallt gräsmattan, som jag skulle ta tag i på nya året har efter beslut om att flytta, bara sköts regelbundet med gräsklippning och borttag av ogräs. Den är kanske inte i det skick jag hade tänkt mig, men att lägga massa kraft och pengar på den för att nå dit, kändes inte prioriterat då vi ändå skulle lämna boendet.

Prylar

Det har varit lite svalt kring prylar i år, i alla fall fram till igår då min Apple Watch dök upp med expressbud. Denna är något jag väntat på sedan den utannonserades på Apples event i september förra året. Klockan dök upp där hemma igår redan på förmiddagen men hanns inte med att packas upp förens vid midnatt igår när jag kom hem. Kvalitetskänslan på förpackning och själva klockan är mycket hög. Jag valde 42mm i sportmodell (grå aluminium) med svart armband då denna fortfarande är överkomlig. Den är för den delen inte billig, men det beror så klart på vad man jämför med. På sikt kommer nog armbandet i gummi att ersättas av något i läder då jag anser att det passar mig bättre i tycke och smak.

Många av de funktioner som jag saknade i Pebblen, finns nu i denna. Att kunna svara på sms med fördefinierade meningar och ord eller att diktera ett helt nytt meddelande genom siri i klockan fungerar ypperligt. Jag har dock inte hunnit bekanta mig speciellt mycket med den ännu men den visar iaf tiden, vibrerar till vid mail och sms och säger åt mig när jag har suttit ner för länge. Ska gå igenom den ordentligt i helgen när det finns lite mer tid över.

I April månad så hittade jag ett perfekt tillbehör till Apple Watch på Indiegogo. NuStand, en dockningsstation för förvaring och laddning av klockan. Denna klickades hem och förväntas levereras i början på Augusti. Detta tycker jag kompletterar den annars lite underliga laddningspuck som Apple skickar med.

nustand