Bloggtorka

Det har inte skett allt för mycket på sidan de senaste månaderna. Anledningen är att tiden inte alltid räcker till. Trots bloggtorka så har sommaren bjudit på en hel del avkoppling, resor, trädgårdsskötsel, grillning, inmundigande av diverse mat och dryck och något nytt prylköp.

Resor

På resefronten blev det först en runda till Turkiet med familjen på min sambos sida. 7 dagar i Turkiet på Bodrumkusten. Sol, 30 grader varmt, hyfsad mat men ganska dålig service. Efter hemkomst och en fantastisk sommar på hemmaplan bar det i augusti av till norra Italien med pappa och A. 9 dagars avkoppling med god mat och fantastiska viner. Min sambo M fick några enstaka tillfällen för att stilla shoppingberoendet men annars var det mest avkoppling och några turer med båten.

Nu för knappt en vecka sedan så kom vi (jag, M och W samt syrrorna med respektive) hem efter 10 dagar i Malaysia som vi spenderat med pappa som fyllt 60. Massor av sol, värme (30-35 grader), god mat och dryck, snorkling, surfing och upplevelser. Även om det är många restimmar (framförallt med ett litet barn) så är det värt det. M var orolig för att det skulle bli jobbigt för lille W, men det gick över förväntan bra. 10 dagar gick dock allt för fort och vi alla hade gärna stannat ytterligare en vecka till.

Trädgård

Trädgården som sköttes ordentligt i början på sommaren har nu kommit lite på efterkälken. Olles program har följts i stort och visst är det mindre ogräs i gräsmattan. Jag hade dock önskat att mer tid kunnat spenderats i trädgården under mitten/slutet på sommaren än vad som har hunnits med. Nu blir det till att förbereda gräset för vintervila och så ta nya tag till våren.

Prylar

En Pebble köptes in i mitten på sommaren då jag sneglat på denna produkt sedan den bara var en co-funding produkt på Kickstarter. Den ger mig möjlighet att snabbt kolla av varför mobilen vibrerar i fickan och kan förutom att visa inkommande sms även ge mig kalenderpåminnelser, styra musik, läsa RSS-flöden, vara med mig på ”alla” löparrundor samt visa mig vädret från väderstationen där hemma. Den senaste uppdateringen som kom ut för bara någon vecka sedan möjliggör också att visa hur mycket eller lite man rör sig på dagarna. Kan bara konstatera att det blir en hel del stillasittande…

Inför resan till Malaysia passade jag även på att införskaffa en Bose Soundlink Mini. Recensionerna stämmer till fullo. Ett stort ljud och massor av bas ur en så pass liten produkt. Alla i ressällskapet var imponerade av hur välljudande denna var och jag tror att en del av dem kommer att köpa en likadan. Skulle man få frågan om man kan rekommendera en riktigt bra Bluetooth högtalare, så skulle det vara denna. Jag har sedan tidigare en Jawbone Jambox men skillnaderna är som dag och natt. Att Bose:en saknar funktionen för högtalartelefon spelar för mig mindre roll.