Chiliodling – 2 månader efter sådd

Det går att konstatera att det har skett en hel del i odlingsstationen nu ca 2 månader efter sådd. Att investera i odlingsstationen med självbevattningsbricka har framförallt varit väldigt bekvämt. Bara att slå på lite nytt vatten ca 1 gång i veckan och samtidigt ge plantorna lite extra flytande näring så verkar det i alla fall som om de trivs.

Än så länge allt ok. Dock har jag funnit att i jämförelse med min kollegas plantor, så är mina generellt mindre. Detta misstänks bero på att de dubbla lysrören (2x24W) i taket på odlingsstationen inte ger plantorna tillräckligt med energi. De andra förutsättningarna är liknande. Samma jord, samma utfyllnad med perlit och någorlunda samma näring.

Några av plantorna har dock tagit sig ordentligt medan vissa ser ut som om de är kvar i samma storlek som vid förra omskolningen. Bilderna säger visserligen annorlunda, men att det ska vara så stor skillnad är lite märkligt. Kan ju vara så enkelt att de olika sorterna växer olika fort och att man inte har ordentligt tålamod. Borde kanske ta och flytta ut de större plantorna och placera i större kruka så att man kan sänka ner lampan till de mindre plantorna igen. Tror faktiskt att det får bli så ikväll tillsammans med en välbehövlig pilla-med-chiliplantor-whiskey så här i slutet på veckan.

Pink Tiger som jag kom över lite senare och sådde först den 4/2, verkar dock trivas ypperligt och växer på riktigt bra. Bladen på dessa skiljer sig något mot övriga och skiftar i lila/grönt. Ska bli spännande och följa dessa och sedan provsmaka deras märkliga men starka frukter de sätter.

2 thoughts on “Chiliodling – 2 månader efter sådd

    1. Hej Mattias,

      det gick dessvärre inget vidare i år. Under Juli månad förstördes i princip hela skörden över en natt. Hade kvar några plantor men det gav inte mer än en handfull färdiga frukter i år.
      Får ta nya tag inför 2016 och se till att hitta en mer skyddad plats när man väl flyttar ut dem.

Comments are closed.