Gräsmatta eller mossmatta? – Del 3 – Vertikalskärning

Gårdagen ägnades åt vertikalskärning, sådd och toppdressning. De problemområden som fanns i gräsmattan var värre än jag först trodde. Efter att ha vertikalskurit först en gång, krattat upp allt och därefter kört ytterligare en gång (med lika mycket mossa), så kan man konstatera att gräsmattan var i ganska uselt skick. Bilden för inlägget är tagen efter att ha kört hela gräsmattan första gången på längden. Andra omgången kördes på bredden. Resultatet är nu en väl genomskuren och luftad gräsmatta, om än lite gles men med betydligt mindre mossa.

För att reparera de ställen som blev glesa använde jag därefter 3kg Weibulls Extra Green gräsfrö tillsammans med 10 säckar Rölunda Toppdress. Toppdressen ger fröna en bra såbädd och hjälper till att bevara fuktigheten och ger lite extra näring. 10 säckar var dock lite i minsta laget för ca 150m2 så det blir ytterligare en runda till Hornbach för komplettering.

Krattning och rännande fram och tillbaka känns idag i rygg, ben och armar. 6 timmar i trädgården visar sig också bli en hel del steg. Appen ”Moves” som jag tidigare tankat hem och som ligger aktiv i bakgrunden även om appen inte är aktiv, visar på ca 10000 steg. Det motsvarar nästan 7 kilometer! Den som inte tycker att arbetet i trädgården är att röra på sig bör alltså tänka om.