Gräsmatta eller mossmatta? – Del 2 – Quid pro quo

Nu är det snart tre veckor sedan Stroller Plus Mossa spreds ut. Mossdöden är väl kanske inte lika dramatisk som den låter då det bara fläckvis har blivit ytor som är lite brunare än andra. Man ser att mossan inte mår jättebra men jag tror inte att effekten blir bättre bara för att man väntar ännu längre.

Då problemet ganska uteslutande är mossa och inte ogräs så kommer jag att inom de närmsta två veckorna vertikalskära, stödså och toppdressa. En vänlig kollega lånar ut sin maskin i år, så alternativen med de bensindrivna hyrvarianterna går bort helt. Jag tycker för övrigt att konceptet, ”tjänster och gentjänster” (Quid pro quo) fungerar väldigt bra då det många gånger är både omotiverat och dyrt att själv hålla med alla diverse maskiner man kan tänkas behöva till sina fritidsprojekt.

Klimatet i skåne är för närvarande ganska så jämt med en medeltemperatur på omkring 8 grader. Gräsmattan ser ut som om den har börjat ta fart tillsammans med allt annat i trädgården. Även om temperaturen inte ligger i linje med Olles rekommendationer så känns det ändå som det ligger rätt i tiden. Inte för att jag har något behov av att stressa med att få en fin(are) gräsmatta, men det känns ändå som om den riktiga värmen snart ligger runt hörnet.

 

temperatur_april

Återkommer så snart det är dags att vertikalskära

One thought on “Gräsmatta eller mossmatta? – Del 2 – Quid pro quo

  1. Har du lika mycket mossa som vi hade på vår lilla gräsmatta på framsidan så tänk på att ladda upp med sopsäckar till den bortrivna mossan, det blir en hel del…

Comments are closed.