Gräsmatta eller mossmatta?

Dags att ta tag i det som i folkmun heter gräsmatta (läs mossmatta hos oss). Det är väl bara att konstatera att skötseln har varit lite si och så det senaste året. Det har liksom inte riktigt funnits tid för omsorg av gräsmatta och trädgård sedan vi fick lilla W. Lilla W är nu 9 månader och inom en väldigt snar framtid så går han för egen maskin. Det kommer bli otaliga timmar med bus och lek i trädgården i sommar och då hade det varit trevligt om det kunde vara annat än mossa att springa på.

Jag har läst flertalet webbsidor med tips och idéer om hur man får bort mossa och ogräs i gräsmattan och i år kommer jag att försöka följa tipsen från Olle Berg. Jag har tidigare varit inne på detta spår efter rekommendationer från kollegor och vänner, men det har hittills bara blivit halvdant. Nu ska jag poängtera att jag inte är ute efter en utställnings gräsmatta som inte får beträdas av människor och djur. Min ambition är att få bort mossan, få en murrigt grön gräsmatta som är skön att gå på, enkel att underhålla och som tål lite slitage från sommarens alla aktiviteter.

Jag tillämpar nu Första hjälpen programmet och har i dag spridit ut den första behandlingen av Stroller Plus Mossa. Inte fel att man efter ca 2 timmar fick gratis hjälp från ovan med bevattningen.
Nu är det väl bara att luta sig tillbaka med en kall öl och sakta vänta på att ogräset dör.

Fortsättning följer…

[creativ_alertbox icon=”warning-sign” colour=”red” custom_colour=””]Arbete pågår. Mossmattan beträdes på egen risk![/creativ_alertbox]

 

2 thoughts on “Gräsmatta eller mossmatta?

Comments are closed.