KICKOFF 2013

Då har man årets kickoff bakom sig och nya utmaningar tar plats för 2014. En dag som började med en väl genomförd och intressant guidad tur genom det kontroversiella Christiania i Köpenhamn.  Mycket intressant att se delar av köpenhamn som man aldrig ser annars. Området breder ut sig på totalt 34 hektar och användes från början till militär verksamhet. Delar av de gamla byggnaderna finns kvar än idag och används som bostäder till de ca 1000 invånarna. I området hittar man butiker som tillverkar och säljer bl.a. kläder, konst, cyklar och smidesföremål. Man har även mat- och marknadsområden där man hittar allt från byggnadsmaterial till CD-skivor och närodlade grönsaker. Den traditionella låd-cykeln, Christiania cykeln har sitt ursprung här.

 christianiacykeln

Efter någon timmes rundvandring blev det en kort lunch innan avfärd med buss till dagens första övning, en kombination av tipspromenad och kreativitet kring dagens upplevelser. Vädret var på topp och snacks- och vätskekontrollen besöktes frekvent. Vårt lag lyckades inget vidare dock. Om det beror på lagledningen eller vätskekontrollen låter jag vara osagt.

Dagens sista övning blev avresa till Kurhotel Skodsborg där det väntade 2 timmars avkoppling och vila innan kvällens middag och party. Tydligen blev det både sent och blött (i dubbel bemärkelse) då vissa kollegor fick den briljanta idén om att bada mitt i natten. Själv lämnade jag in tidigt och begav mig hemåt då jag var körande. En liten W och sambo M sov när jag kom hem men det kändes väldigt skönt att vakna hemma istället för att sitta på buss och ha ångest i ett par timmar.

Det blir intressant och se vad ledningen hittar på till nästa år. Hur många kan säga att de har haft kickoff på Christiania?