LaTC Remote – styra Telldus live ansluten utrustning genom Pebble smartwatch

Ganska snabbt efter att Pebble Smartwatch köptes in i somras började jag utforska alla dess s.k. watchfaces och apps. Till min stora glädje fann jag att Telldus med en av deras utvecklare Micke Prag, hade plockat fram en App för att styra belysning genom Tellstick (Net).

Glädjen varade dock inte länge då appen led av ett problem som gjorde att den inte kunde koppla upp sig ordentligt mot deras Api.

Pebble appen till iOS (och Android) har sedan i somras uppdaterats ett antal gånger. Varje uppdatering som publiceras, innehåller nya watchfaces och apps och i samband med dessa har jag förgäves försökt få igång styrningen.

Efter en ny sökning idag bland Pebble apps, fann jag en ny utgivare som tagit Micke Prags ursprungliga app idé och byggt vidare på den. LaTC Remote är för mig helt ny, men fungerar perfekt tillsammans med Tellstick Net. Jag kan nu, inte bara styra av/på och dimra belysningen, utan även läsa av mina 433.92 MHz temperaturgivare direkt på handleden. Jag som redan va jättenöjd med min uppsättning av att kunna styra, schemalägga och läsa av enheterna i mobilen, har nu en übergeekig lösning (på handleden!) att visa upp för polarna.

Till min stora förvåning, kommenterade min sambo M denna gång med ett, jag citerar: ”Coolt!”. Jag som förväntade mig det vanliga himlande med ögonen och ett suckande…

2 thoughts on “LaTC Remote – styra Telldus live ansluten utrustning genom Pebble smartwatch

Comments are closed.