MAT MED GODA VÄNNER

Livets goda handlar om att umgås och ta hand om familj och vänner, att hitta den där speciella plats där man trivs som allra bäst, mat som ger mer än att bara stilla hunger, ett gott vin som avnjuts i gott sällskap, en god öl efter en tuff arbetsdag, en produkt som fyller ett eller flera behov eller en resa för avkoppling och glädje för att nämna några. Livets goda är en hel uppsjö av ting, vilka, det vet man när man själv upplever dem.

Igår var en sådan. God mat i goda vänners sällskap. Födelsedagsfirande av Matilda som egentligen fyller år först idag, avnjöts på restaurang Oasen i Helsingborg.
Det är väl en av få, om inte den enda i Helsingborg som har fondue på menyn. Efter lite övertalning så blev det till sist köttfondue för mig och min sambo M. Gott som det är så blev det diverse påfyllningar av kött, pommes och tillbehör (läs öl). Efter 2 timmars inmundigande tog det totalt stopp! Tror inte jag har varit så mätt någonsin. Kvällen spenderades senare i vertikalt läge i ett halvberusat tillstånd, den sorts rus man får när man ätit mycket och gott.